Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Van nul tot 3 maanden
 
Een kind op de wereld zetten is niet niks. Zowel jij als jouw baby heeft in de eerste periode na de bevalling tijd nodig om hiervan te herstellen. Jullie zijn beiden moe en zullen veel willen slapen. Voor jouw baby is het helemaal een overgang. Van de veilige warme en vrij rustige baarmoeder naar een bestaan buiten de baarmoeder. Ineens is er een verschil tussen dag en nacht en hoort het allemaal nieuwe geluiden.

In deze periode is jouw kindje erg prikkelbaar. Het kan nog niet zo goed tegen fel licht en geluid. Vanuit een altijd warme baarmoeder komt het in een koude omgeving waar het zichzelf nog niet warm kan maken. Niet meer verbonden door de navelstreng en dus niet meer een constante aanvoer van voeding.

Kortom jouw baby krijgt te maken met allerlei onbekende dingen en prikkels. Als het dit er allemaal te veel zijn, kan het zich rot gaan voelen. Het zich prettig en onprettig voelen is ook een nieuwe ervaring voor jouw baby.

Toch komt jouw kindje niet zonder bagage op deze wereld. Hij / zij heeft een pakket met reflexen die ervoor zorgen dat het zich snel kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Het heeft een natuurlijke interesse in mensen. Jouw baby herkent jouw stem en jouw geur uit duizenden. De vorm van jouw gezicht leert jouw baby steeds beter herkennen.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
  
      

< Terug naar Baby Inhoud

 

Jouw baby's ontwikkeling


Ontwikkeling in:
0 - 2 mnd
3 - 5 mnd
6 - 8 mnd
9 - 12 mnd


Ontwikkeling stimuleren


Leuke spelletjes voor baby's tot twaalf maanden 

  

 

 

 

 

     


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net