Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

'Standaard' bevalling
 
Een kind ter wereld brengen is letterlijk hard werken geblazen. Ondanks dat iedere bevalling een unieke bevalling is, spreken we van een standaard bevalling als er geen keizersnede of iets dergelijks aan te pas hoeft te komen. Een ‘standaard’ bevalling kan worden opgedeeld in drie fases.

De eerste fase is de ontsluitingsfase, hierin begint jouw lichaam zich op te maken voor de bevalling. In de tweede fase breng je jouw kind ter wereld; de uitdrijvingsfase. De derde en laatste fase van de bevalling is de nageboorte.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
Veel gestelde vragen
      

Inhoud Standaard Bevalling

 

Het verloop
van een standaard bevalling:

Fase 1
De Ontsluiting

Fase 2
De Uitdrijving

Fase 3
De Nageboorte

 
Bevallings- voortekenen
  
 

 

 

 

 

   


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net