Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Eens een keizersnee ...
 
‘Eens met een keizersnee bevallen. Altijd met een keizersnee bevallen’. Deze stelling gaat niet op. Als je eenmaal van je baby bent bevallen door middel van een keizersnee, houdt dat niet automatisch in dat iedere volgende baby ter wereld zal moeten komen via een keizersnee.

Bij jouw volgende bevalling is alleen de kans dat je kind via de keizersnee op de wereld wordt gezet groter. Het komt soms best voor dat bijvoorbeeld het bekken bij de tweede bevalling wel groot genoeg is om het babyhoofdje door te laten, terwijl dat bij de eerste bevalling niet het geval was.

Heb je een keizersnee en ben je weer in verwachting, dan zal de komende bevalling wederom in het ziekenhuis moeten plaatsvinden. Ook al wordt het een natuurlijke bevalling. De vorige bevalling met de keizersnee was een heftige ingreep. Elke nieuwe bevalling brengt hierdoor toch meer risico met zich mee dan in een normale situatie. Na een keizersnee is bij je volgende bevalling, controle altijd noodzakelijk.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Keizersnee Inhoud


Redenen voor een keizersnee

Lukt borstvoeding nog wel?

Keizersnee & risico's

Keizersnee & Herstel

Het verloop van een natuurlijke bevalling
 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net