Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 

<Terug

          

       

Beweging en sport
  
Stelregel nummer één; In principe kun je als je zwanger bent alles doen wat je normaal gesproken ook doet, zolang je je er goed bij voelt en geen onnodige risico’s neemt. Een gezonde zwangerschap kan best wat hebben. Luister wel altijd naar je lichaam.

Wat sporten betreft, kan je dit in principe gewoon blijven doen. Natuurlijk vermijd je hierbij sporten die een risico opleveren voor het kindje in je buik, zoals bungy jumpen, paardrijden en parachute springen. Forceer als je zwanger bent niets. Lichaamsbeweging is goed voor de conditie, maar ga niet ineens aan een nieuwe sport beginnen.

Geregeld bewegen is goed voor de bloedsomloop, wat je heel goed is voor je ongeboren kind. Door beweging stroomt er meer bloed en dus meer voeding naar je kind. Fietsen en wandelen kun je bijna heel je zwangerschap blijven doen. Ook is zwemmen en goede manier om je lichamelijke conditie op peil te houden tijdens de zwangerschap. In het water gaan bewegingen geleidelijk en kan je niet snel iets forceren of kunnen er niet gauw blessures ontstaan. Daarbij is het prettig dat de opwaartse druk van het water je een soort gevoel van gewichtloosheid geeft. Regelmatig bewegen tijdens je zwangerschap is dus goed voor je kindje. Al is het maar een wandeling.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)