Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
 

  

hoekjel.gif (823 bytes) TIPS hoekjer.gif (85 bytes)

Over
borst-
verzorging

hoekjel.gif (823 bytes)   hoekjer.gif (85 bytes)
          

       

Moedermelk, de witte motor
 
In moedermelk zitten alle stoffen die jouw baby nodig heeft om voorspoedig te kunnen groeien. Niemand kan borstvoeding namaken. Het zit vol vitaminen, mineralen, koolhydraten en eiwitten voor een gezonde groei van de baby. Daarnaast zitten antistoffen in moedermelk, zodat de baby weerstand kan opbouwen tegen infecties. Moedermelk is daarnaast licht verteerbaar.

Ook tijdens de periode van het geven van borstvoeding is het belangrijk dat je in de gaten houdt wat je eet. Eet gezond. Een baby krijgt via de moedermelk de stoffen binnen die de moeder eet. Het volgen van een speciaal dieet is meestal niet nodig. Zorg wel voor een evenwichtige voeding en vermijdt het gebruik van veel alcohol. Alcohol kan een negatieve invloed op de borstvoeding hebben. Laat het roken achterwege, omdat ook deze stoffen in jouw lichaam en dus in die van jouw kind komen.

Over het algemeen past jouw lichaam zich automatisch aan aan het drinkgedrag van jouw baby. Drinkt jouw kindje meer, dan zal je meer moedermelk produceren. Neemt de behoefte af, dan zal je ook minder moedermelk aanmaken. Het gebruik van de anticonceptiepil remt de productie van moedermelk af.

Om voldoende borstvoeding te kunnen geven is het belangrijk dat de moeder vocht binnenkrijgt. Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt door bijvoorbeeld bij iedere voeding een glas drinken te nemen. Drink naar de hoeveelheid dat je dorst hebt. Overmatig veel drinken is niet goed en kan de melkproductie remmen.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
    
      

< Terug naar Borstvoeding Inhoud


De Allereerste borstvoeding

Afkolven & houdbaarheid moedermelk

Borstvoeding:
Hoeveel & hoe vaak

De baby aanleggen

Baby weigert de borst

Een Baan & Borstvoeding

Pijnlijke
borsten

 

 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net