Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 

< Terug naar Kinderopvang Inhoud

          

       

Vormen van kinderopvang
 
Er zijn verschillende manieren om de zorg van een kind (gedeeltelijk) aan anderen over te dragen. Met betrekking tot commercieel ingestelde kinderopvang kan uit de volgende vormen worden gekozen:
  • Kinderdagverblijf
  • Gastouderopvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Naschoolse opvang
  • Flexibele dagopvang
  • 24-uurs opvang

Opvang in een kinderdagverblijf is bedoeld voor kinderen van zes acht weken tot een leeftijd van vier jaar.

Gastouderopvang is een flexibele vorm van opvang waarbij het kind wordt opgevangen bij een gastgezin thuis. Deze opvang is geschikt voor kinderen van nul tot twaalf jaar.

Zowel naschoolse opvang als buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen die de basisschool bezoeken, dus in de leeftijd van vier tot circa twaalf jaar. Buitenschoolse opvang is een ruimere vorm van opvang. Hierbij bestaat tevens de mogelijkheid je kind 's ochtends voor aanvang van de school en tussen de middag op te laten vangen.

Flexibele dagopvang is een vorm van opvang waarbij een vast aantal dagdelen per week flexibel kan worden ingevuld.

De 24-uurs opvang is met name bedoeld voor kinderen van ouders die in onregelmatige diensten werken. Dit is de meest flexibele vorm van opvang met de mogelijkheid tot dag-, avond- en nachtopvang en zelfs in het weekend. Natuurlijk hangt er aan een dergelijke vorm van opvang een geheel ander prijskaartje dan wanneer je jouw kind bij een gastouder onderbrengt.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      
 

Voordelen
en

Nadelen van kinderopvang


Tips voor kinderopvang


Nuttige adressen voor kinderopvang


Kosten kinderopvang
 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net