Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 

< Terug naar Kinderopvang Inhoud

          

       

Kinderopvang tips
 
Als je aan kinderopvang denkt, staan hier tips ter overweging:
  • Schrijf je tijdens de zwangerschap in voor een crèche, of in ieder geval zo vroeg mogelijk, want de wachtlijsten kunnen variëren van enkele weken tot enkele maanden.
  • Let op de openingstijden van de opvang en of dit te combineren is met bijvoorbeeld een baan zodat je jouw kind zelf kan brengen en halen. Veel dagopvang hebben openingstijden die niet veel ruimer zijn dan de reguliere kantoortijden.
  • Een vaste oppas is vaak wat flexibeler dan een crèche. Oppas thuis is natuurlijk ook een mogelijkheid.
  • Bespaar kosten door opvang te regelen met een ander ouderpaar. Is er een dag of zijn er meerdere dagen dat je zelf voor jouw kind zorgt, dan zou je ook tegelijk het kind van een ander stel onder jouw hoede kunnen nemen. Zij kunnen hetzelfde doen.
  • Zorg altijd een oppas achter de hand te hebben voor het geval jouw kind ziek wordt. Een ziek kind kan je niet bij een kinderopvang achterlaten in verband met besmettingsgevaar voor andere kinderen.
  • Vaak is er in je buurt een bureau dat kan bemiddelen bij het vinden van een ‘gastoudergezin’ of een geschikte vaste oppas.
  • Misschien ben je de eerste die het vraagt, maar informeren kan geen kwaad: vraag jouw werkgever wat de mogelijkheden, bijvoorbeeld financieel, zijn op het gebied van kinderopvang binnen het bedrijf.


    
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
  
      
 

Voordelen en nadelen van kinderopvang


Soorten kinderopvang


Kosten van kinderopvang


Nuttige adressen voor kinderopvang

 

  

 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net