Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Babypret hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

In het nieuws
preto.gif (555 bytes)
 
          

       

 
Millennium-babyproject

Op 14 september j.l. ging het Limburgs Museum in Venlo van start. De geschiedenis, tradities en trends van deze provincie zijn er het onderwerp. Al lang speelde het museum met plannen voor iets speciaals in het bijzondere jaar 2000. Zoals zo vaak was het idee er opeens: het millenniumbaby-project! Kinderen geboren in Limburg in het jaar 2000 spelen een hoofdrol in deze uniek actie van het Limburgs Museum in Venlo.Het project is inmiddels gestart met de werving van millenniumbaby’s en krijgt een vervolg met een fotosessie in januari a.s. en eindigt in het jaar 2100 met een grote expositie. Ja, goed gelezen: over honderd jaar dus! Waarom dit project? De achterliggende gedachte is om het dagelijks leven in Limburg in de 21ste eeuw te registreren en documenteren. Niet achteraf, zoals meestal gebruikelijk in een museum, maar heet van de naald. Een eeuw lang volgen we de sporen van Limburgse baby’s, die groter worden en hun weg in het leven zoeken. Helemaal origineel is het idee niet. De BBC deed iets soortgelijks, maar het is wel voor het eerst dat een museum op deze wijze met eigentijdse geschiedenis aan de slag gaat.

Het ligt in de bedoeling om op zondag 7 januari 2001 om 12 uur een groepsfoto te maken van alle baby’s. De bekende Venlose fotograaf Egon Notermans zal dat staatsieportret gaan maken. Tevens worden gegevens als namen van de kinderen en hun ouders of opvoeders, adres etc. geregistreerd. Het Limburgs Museum is ook geďnteresseerd in het kaartje dat verstuurd werd of de geboorteadvertentie uit de krant. Interessant over honderd jaar is eveneens een gewone foto van het kind in de huiselijke sfeer. Over tien jaar poseren de kinderen op precies dezelfde plek voor een nieuw groepsportret en wordt een kort verslag gemaakt van de eerste tien levensjaren met leuke persoonlijke documenten. Dit herhaalt zich elke decennium, waardoor de biografieën van de millenniumkinderen uit Limburg steeds completer worden. Uiteindelijk resulteert een en ander dus in een expositie in het Limburgs Museum in het jaar 2100.Het project is inmiddels gestart met de werving van millenniumbaby’s en krijgt een vervolg met een fotosessie in januari a.s. en eindigt in het jaar 2100 met een grote expositie. Ja, goed gelezen: over honderd jaar dus! Waarom dit project? De achterliggende gedachte is om het dagelijks leven in Limburg in de 21ste eeuw te registreren en documenteren. Niet achteraf, zoals meestal gebruikelijk in een museum, maar heet van de naald. Een eeuw lang volgen we de sporen van Limburgse baby’s, die groter worden en hun weg in het leven zoeken. Helemaal origineel is het idee niet. De BBC deed iets soortgelijks, maar het is wel voor het eerst dat een museum op deze wijze met eigentijdse geschiedenis aan de slag gaat. Het ligt in de bedoeling om op zondag 7 januari 2001 om 12 uur een groepsfoto te maken van alle baby’s. De bekende Venlose fotograaf Egon Notermans zal dat staatsieportret gaan maken. Tevens worden gegevens als namen van de kinderen en hun ouders of opvoeders, adres etc. geregistreerd. Het Limburgs Museum is ook geďnteresseerd in het kaartje dat verstuurd werd of de geboorteadvertentie uit de krant. Interessant over honderd jaar is eveneens een gewone foto van het kind in de huiselijke sfeer. Over tien jaar poseren de kinderen op precies dezelfde plek voor een nieuw groepsportret en wordt een kort verslag gemaakt van de eerste tien levensjaren met leuke persoonlijke documenten. Dit herhaalt zich elke decennium, waardoor de biografieën van de millenniumkinderen uit Limburg steeds completer worden. Uiteindelijk resulteert een en ander dus in een expositie in het Limburgs Museum in het jaar 2100. 

 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net