Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwanger raken hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Effe wachten.... Zaadlozing!
 
De kans dat je zwanger raakt, wordt groter naar mate er bij de ejaculatie, oftewel de ‘zaadlozing’ van de man, meer zaadcellen in het sperma aanwezig zijn. Je kan geen invloed uitoefenen op de zaadproductie van de man. Echter, je kan wel wat invloed uitoefenen op de hoeveelheid zaadcellen aanwezig in de zaadlozing.

Het sperma bestaat naast zaadcellen uit veel vocht om deze cellen te laten vloeien. De verhouding vocht en zaadcellen verschilt per ejaculatie. Dit bepaald onder andere de kwaliteit van het sperma.

Nu is het mogelijke om ervoor te zorgen dat er meer levenskiemen in het sperma zitten en dus meer zaadcellen bij de ejaculatie vrijkomen. Als de man enkele dagen geen zaadlozing heeft gehad, zal er een grotere hoeveelheid zaadcellen in het sperma aanwezig zijn dan na een dagelijkse ejaculatie. Bij deze methode is het daarom aanbevolen dat de man zich gedurende vier tot zes dagen voor de ‘geplande’ verwekkingdag heeft onthouden van een ejaculatie. 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Zwangerschap bevorderen  Inhoud

 
  
Sexposities bevorderen zwangerschap
 

Eetgewoonten
&
zwanger rakenVruchtbare dagen bepalen
 
 
'Babygunstige' dagen berekenen
 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net