Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwanger raken hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Zwanger raken en leeftijd
 
Hoewel het bij een man niet echt meespeelt, is de leeftijd van de vrouw wel van belang bij de vruchtbaarheid. De ‘biologische klok’ van de vrouw loopt een keer af. In het algemeen kan worden gesteld dat de kans dat een zwangerschap ontstaat niet meer dan vijfentwintig procent per vrouwelijke cyclus is, een gezonde vrouw in aanmerking genomen.

Met het ouder worden neemt de natuurlijke vruchtbaarheid af. Rond de veertig ben je lang zo vruchtbaar niet meer als rond de dertig of twintig jaar. Over het algemeen begint de vruchtbaarheid na je drieŽndertigste langzaam af te nemen. Na je vijfendertigste vermindert die steeds sneller. Bovendien zijn de eicellen die op oudere leeftijd vrijkomen minder goed van kwaliteit.

De kans om op latere leeftijd zwanger te raken is dus niet alleen kleiner, de kans op een miskraam is daarnaast iets groter. 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Inhoud

 
 
Manieren om zwangerschap te bevorderen


Lichamelijke voortekens van zwangerschap


Betrouwbaar-
heid zwanger- schapstestsOvulatietest
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net